Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 aprilie 2010

Biserica loveste minoritatile...

Recent purtatorul de cuvant al bisericii ortodoxe din R.M. a expus parerea sa pe marginea organizarii unei parade a homosexualilor.
Astfel, acesta este un atac asupra normelor morale si etice si in primul rand asupra invataturii crestin-ortodoxe!
Acum, ca imi amintesc despre precedentul cu protestantii care au dorit sa dea un concert in centrul Ch-aului si in care la fel a aruncat Mitroolia cu pietre imi apare intrebarea fireasca:"Care este limita intre invataturile crestin-ortodoxe si normele democratice?"
Cu alte cuvinte Mitropolia condamna orice afisare a minoritatilor(cat sexuale atat si confesionale) in public. Pe cat este de constitutionala aceasta pozitie a bisericii. Nu cred ca sunt eu in stare sa decid asta, scopul meu este de a da intrebarile nu de a le raspunde.
Cu toate ca o asemenea atitudine mi se asociaza cu cuvantul intoleranta si fascism. Acum lasand la oparte preferintele personale as putea sa spun cu siguranta ca o atare atitudine este una identica cu ideile neofasciste prin care orice deviere catusi de mica se considera deja o crima.
Crima comit pana si islamistii Somalieni pe care ii deranjeaza clopotele crestinilor minoritari acolo(noutati bloggeresti ftw), Mitropolia insa nu comite crime...

4 comentarii:

  1. este un lucru firesc, pentru că în moldova circa 94% sunt ortodocşi, iar mitropolia moldovei este obligată să i-a poziţie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi straniu dacă Mitropolia nu lua poziţie. Iar despre toleranţă îţi spun, toleranţa merge pînă la păcat, eu te accept ca om atîta timp cît tu nu-mi bagi pe gît ideile tale, oricare ar fi ele, păcatul nu poate fi tolerat.Iar în articol ţi-ai răspuns singur la întrebare, dacă islamiştii Somalieni sunt majoritari - ei au dreptate, dacă la noi majoritari sunt ortodocşi - ei au dreptate, minoritatea trebuie să se alinieze în rînd cu majoritatea dar nu să caute drepturi speciale, de parcă ar fi cu stea în frunte...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ramane cu drepturile minoritatilor? Nu traiam noi intr-un stat de drept? Intr-un stat care trebuie sa-si protejeze cetatenii indiferent de confesiunile,preferintele sexuale, culoare, rasa, limba, sex?
    Cat despre mine, chiar si 99,99% din populatie nu pot inchide gura la 0.01%, ca tot dumnezeu i-a creat pe ultimii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Moldova 94 % sint comunisti daca Mitropolia Moscovei impreuna cu PS Vladimir i-au dat lui Voronin ORDIN PENTRU MERITELE in distrugerea iar apoi in restabilirea bisericii!!! RUSINE!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova