Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 aprilie 2012

Dialog...

I: Ce este dragoste daca nu forta care manipuleaza toate organismele vii pe aceasta planeta?Care ii conduce in dorinta de a deveni imortali? Oare nu este dragostea cea care permite florilor sa iti continue existenta pe acest pamant? oare nu toate vietatile sunt impartite in sexe diferite ca doar impreuna sa pot da nastere la creatura ce le seamana dupa fel si chip?
S:Desigur, dragostea e forta care tine neutronii si protonii impreuna!
I:De unde atat sarcasm pt un sentiment atat de puternic care manuieste oamenii in toate actiunile lor?
S: Probabil incurci dragostea cu instinctele...
I: Nici vorba! Tocmai dragostea leaga oamenii intre ei, daca ar fi doar un instinct idea de creare a unei familii ar fi lipsita de sens, ca doar animalele se imperecheaza dupa instinct, pe cand oamenii o fac din dragoste...
S: Cu Mircea Radu! O fac ca sa poate supravietui cu usurinta in realitatile crancene ale acestei lumi. In plus nu dragostea este sentimentul care te mistuie si te manaca mai mereu cand cel mai putin iti trebuie asta? Stii ca in epoca renasterii fiecare cavaler avea o aleasa a inimii pe care o aleagea in asa fel sa nu poata fi cu ea? Pana si Romeo era "indragostit" de o doamna in varsta care mai si era casatorita. Si tot asta de dragul de a mentine dragostea ca ceva idealist si imposibil in lumea reala! Si doar din cauza asta Romeo si Julieta mor, ca sa nu dezamageasca cititorul cu o banala despartire dupa 2 ani de casatorie!
I: O faceau din cauza ca le era frica sa se dezamageasca in dragoste, nu a fost decat o scuza de fricos! Dragostea insa creaza insa doar oportunitati, fiecare isi alege calea singur dupa cum o sa se desfasoare evenimentele. Cat despre sentimentul care te mistuie cel simti cand esti indragostit e cel mai placut foc care-ti arde pieptul! Pe drept te face sa zbori, iti da puteri sa mergi mai departe fara sa te dezamagesti!
S: Exact ca un orb care se impiedica de aceiasi piatra de zeci de ori, iar tu gasesti o scuza ca sa nu il ajuti sa vada ce face!
I: Nu esti tu oare de acord ca daca nu ar fi dragostea atunci doua inimi nu s-ar fi unit ca sa dea nastere unei noi vieti? Si de nu ar exista sentimentul acesta oamenii si pana acum ar fi ramas niste maimute care nu stiu sa vorbeasca, sa se imbrace, sa lucreze! Nu tocmai dorinta de a exprima sentimentul de dragoste a creat scrisul? Nu tocmai dragostea se afla in spatele fiecarei descoperiri omenesti?
S: Sunt de acord cu faptul ca nu exista un sentiment mai apasator decat dragostea fara raspuns! Au nu citisi tu oare in fiecare pagina a scriitorilor ce scriu despre dragoste despre acel sentiment care te lasa fara cuget, te lasa orb si lipsit de sens in viata? Cate finaluri tragice din cauza unei iubiri imposibile! Fara doar si poate dragostea nu poate fi pusa in categoria sentimentelor pozitive din moment ce te seaca de limpezime. Si ferice de cel care a dat promisiunea de a ramane singur pe viata, ferice de calugarii care isi dau viata pentru a sluji un scop major. Caci asta il va apara de a deveni un al doilea Caligula!
I: Acum eu vad ca scopul meu este de a pazi lumea de oameni ca tine, caci daca nu ar exista dragostea intre iarba ce creste si pamantul pe care plodeste aceasta, tu nu ai putea sa te bucuri de placerea de a te culca pe ea! Copacii nu ar fi verzi, ploile shi-ar pierde sensul!. Dragostea este uneori raul necesar, uneori conditia favorabila ca viata sa continue! Cand reduci totul la absurdi in speranta sa demonstrezi ca dragostea este inutila te folosesti de simplul fapt ca ea are parti negative. Insa risti sa vezi in spatele acestor parti negative un plan mult mai grandios! Cand privesti dragostea cu ochii tai semiinchisi nici vorba ca o sa vezi cat de mareata este ea! Dragostea trebuie simtita cu tot corpu, si trecuta prin toata prisma a sufletului tau nu doar vazuta cu ochii si trecuta prin creier... Din cate vezi dragostea este cauza tuturor lucrurilor pe lume, si un sentiment care aduce atat de multe benificii ca dragostea trebuie privit ca cel mai maret sentiment, caci randamentul ei este intratat de mare incat sa acopere toate lucrurile rele pecare acesta le poate face!
S: Lucru si firesc daca lasam deoparte faptul ca acest sentiment aduce doar lacrimi, durere, moarte, iar in unele cazuri distrugerea unor provincii, imperii! Priveste dragostea prin ochelarii tai roz, eu aleg sa fiu cu mintea limpede concentrat la scopurile vietii mele, caci dragostea mi-ar aduce numai distrugeri. I rest my case!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova